Analyst Trainee

HAKU PÄÄTTYNYT.


Ilmastorahasto Oy on valtion omistama erityistehtäväyhtiö, jonka toiminta osana innovaatiorahoittajien kenttää keskittyy ilmastonmuutoksen torjumiseen, teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen ja digitalisaation edistämiseen. Ilmastorahasto rahoittaa vuodessa rajallista määrää merkittävän mittaluokan ilmastokohteita, minkä kautta olemme osaltamme tukemassa EU:n ja Suomen hiilineutraaliustavoitteita.  

Haemme sijoitustiimiimme rahoitusalasta kiinnostunutta Analyst Traineeta määräaikaiseen työsuhteeseen syksyksi 2023 

Ilmastorahastolla työskentelet osana sijoitustiimiä, jonka tukemana pääset perehtymään laajasti erilaisiin rahoitusalan tehtäviin, kuten rahoituskohteista tehtäviin talousmalleihin ja kaupallisiin selvityksiin. Päivittäisiin tehtäviisi kuuluvat due diligence -prosessiin liittyvät analysointitehtävät ja dokumentointi sekä osallistuminen rahoituspäätösten valmisteluun. Ilmastorahasto rahoittaa kohteita, jotka osaltaan edistävät ilmastonmuutoksen hillitsemistä ja siksi rahoituskohteita arvioidaan myös ympäristövaikutusten kannalta. Mielenkiintoisten rahoitusalan työtehtävien lisäksi pääset siis tutustumaan hiilineutraaleja teknologiaratkaisuja edistäviin yrityksiin ja niistä tehtäviin päästövähennysmallinnuksiin. Trainee-jakson aikana toimit asiakasrajapinnassa tiimin mukana ja osallistut välillä myös yritys- ja tuotantolaitosvierailuihin.  

Tehtävä sopii rahoitusalaan kunnianhimoisesti suhtautuvalle, opintojensa loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle, joka voi sitoutua täysipäiväiseen työskentelyyn 4–6 kuukauden ajaksi. Toivomme sinun voivan aloittaa työt elokuussa 2023. Trainee-jakson aikana saat kattavan perehdytyksen työtehtäviin ja työssä käytettäviin ohjelmistoihin, joten aiempaa työkokemusta tärkeämpää on halu kehittyä rahoitusalan ammattilaiseksi. MS Office -ohjelmista erityisesti Excelin aiempi tuntemus ja käyttökokemus auttaa sinua tässä tehtävässä menestymisessä, mutta tähänkin saat tukea ja apua perehdytyksen osana.           

Hakijalta odotetaan:  

 • hyvää opintomenestystä soveltuvista korkeakouluopinnoista, pääaineena esimerkiksi tuotantotalous tai rahoitus 
 • analyyttistä ja tavoitteellista asennoitumista työhön 
 • ymmärrystä rahoituksesta ja kiinnostusta liiketoiminnan analysoimiseen  
 • hyvää suomen ja englannin kielen taitoa 

Lisäksi eduksi katsotaan: 

 • opintojen, työn tai harrastuneisuuden kautta hankittua kokemusta sijoitus- ja rahoitusalalta, transaktioihin liittyvästä neuvonannosta tai innovaatiorahoituksesta 
 • aiempi trainee-kokemus 
 • Excel-osaaminen 

Tarjoamme sinulle:  

 • mahdollisuuden kehittyä ja kehittää rahoitusalan osaamistasi ja tehdä merkityksellistä työtä kasvavien yritysten kanssa, jotka ratkovat aikamme merkittävimpiä ilmastohaasteita 
 • Ilmastorahaston kokeneen tiimin tuen ja perehdytyksen 
 • tilaisuuden oppia tiiviissä tahdissa taitoja, joille on kasvavaa kysyntää työmarkkinoilla 
 • hyvät työsuhde-edut, etätyömahdollisuuden ja viihtyisät työtilat Helsingin Ruoholahdessa. 

Haku umpeutunut 5.4.2023.

Lisätietoa Ilmastorahaston toiminnasta: www.ilmastorahasto.fi 

Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Tuomas Pihnala (+358 40 7663938, tuomas.pihnala@atalent.fi). Tässä tehtävässä työllistyt suoraan asiakasyrityksemme Ilmastorahasto Oy:n palvelukseen.  

Edellinen artikkeli
Rahoituksen asiantuntija, päävastuualueena hankkeiden vaikuttavuuden arviointi