Analyytikko-trainee

HAKU PÄÄTTYNYT.


Ilmastorahasto Oy on valtion omistama erityistehtäväyhtiö, jonka toiminta osana innovaatiorahoittajien kenttää keskittyy ilmastonmuutoksen torjumiseen, teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen ja digitalisaation edistämiseen. Ilmastorahasto rahoittaa vuodessa rajallista määrää merkittävän mittaluokan ilmastokohteita, minkä kautta olemme osaltamme tukemassa EU:n ja Suomen hiilineutraaliustavoitteita.

Haemme sijoitustiimiimme rahoitusalasta kiinnostunutta analyytikko-traineeta määräaikaiseen työsuhteeseen syksyksi 2022.

Ilmastorahastolla työskentelet osana sijoitustiimiä, jonka tukemana pääset perehtymään laajasti erilaisiin rahoitusalan tehtäviin, kuten rahoituskohteista tehtäviin talousmalleihin ja kaupallisiin selvityksiin. Päivittäisiin tehtäviisi kuuluvat due diligence -prosessiin liittyvät analysointitehtävät ja dokumentointi sekä osallistuminen rahoituspäätösten valmisteluun. Ilmastorahasto rahoittaa kohteita, jotka osaltaan edistävät ilmastonmuutoksen hillitsemistä ja siksi rahoituskohteita arvioidaan myös ympäristövaikutusten kannalta. Mielenkiintoisten rahoitusalan työtehtävien lisäksi pääset siis tutustumaan hiilineutraaleja teknologiaratkaisuja edistäviin yrityksiin ja niistä tehtäviin päästövähennysmallinnuksiin. Trainee-jakson aikana toimit asiakasrajapinnassa tiimin mukana ja osallistut välillä myös yritys- ja tuotantolaitosvierailuihin.

Tehtävä sopii rahoitusalaan kunnianhimoisesti suhtautuvalle, opintojensa loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle, joka voi sitoutua täysipäiväiseen työskentelyyn 4-6 kuukauden ajaksi. Voit aloittaa työt joustavasti elo-syyskuussa tilanteesi mukaan. Traineejakson aikana saat kattavan perehdytyksen työtehtäviin ja työssä käytettäviin ohjelmistoihin, joten aiempaa työkokemusta tärkeämpää on halu kehittyä rahoitusalan ammattilaiseksi. MS Office -ohjelmista erityisesti Excelin aiempi tuntemus ja käyttökokemus auttaa sinua tässä tehtävässä menestymisessä, mutta tähänkin saat tukea ja apua perehdytyksen osana.

Hakijalta odotetaan: 

 • hyvää opintomenestystä soveltuvista korkeakouluopinnoista, pääaineena esimerkiksi tuotantotalous tai rahoitus
 • analyyttistä ja tavoitteellista asennoitumista työhön
 • ymmärrystä rahoituksesta ja kiinnostusta liiketoiminnan analysoimiseen 
 • vahvaa suomen ja englannin kielen taitoa

Lisäksi eduksi katsotaan:

 • opintojen, työn tai harrastuneisuuden kautta hankittua kokemusta sijoitus- ja rahoitusalalta,transaktioihin liittyvästä neuvonannosta tai innovaatiorahoituksesta
 • aiempi trainee-kokemus
 • Excel-osaaminen

Tarjoamme sinulle: 

 • mahdollisuuden kehittyä ja kehittää rahoitusalan osaamistasi ja tehdä merkityksellistä työtä kasvavien yritysten kanssa, jotka ratkovat aikamme merkittävimpiä haasteita
 • Ilmastorahaston kokeneen tiimin tuen ja perehdytyksen
 • tilaisuuden oppia tiiviissä tahdissa taitoja, joille on kasvavaa kysyntää työmarkkinoilla
 • hyvät työsuhde-edut, etätyömahdollisuuden ja viihtyisät työtilat Helsingin Ruoholahdessa.

Haku umpeutunut 19.5.2022.

Lisätietoa Ilmastorahaston toiminnasta: www.ilmastorahasto.fi

Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Tuomas Pihnala (+358 40 7663938, tuomas.pihnala@atalent.fi). Tässä tehtävässä työllistyt suoraan Ilmastorahasto Oy:n palvelukseen.

Edellinen artikkeli
Sijoitusanalyytikko (Analyst, Investments)
Seuraava artikkeli
Rahoituksen johtava asiantuntija (Senior Lead, Investments)