Ilmastorahaston investointikriteeristö

Olemme kiinnostuneita kuulemaan palautetta investointikriteeristöömme liittyen kehittääksemme rahoitustoimintaamme ohjaavaa arviointimallia. Voit rekisteröidyttyäsi jakaa ajatuksesi meille suoraan verkkosivuillamme tai lähettää kommenttisi myös sähköpostilla!

Tausta: Ilmastorahasto Oy on erityistehtäväyhtiö, jonka toiminta keskittyy ilmastonmuutoksen torjumiseen, teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen ja digitalisaation edistämiseen. Ilmastorahaston tehtävänä on suomalaisten yritysten hiilijalanjäljen vähentäminen ja hiilikädenjäljen vahvistaminen sekä innovatiivisten ilmasto- ja digiratkaisuiden edistäminen tavoitteena kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen ja luonnonvarojen käytön tehostaminen.

Valtion omistamana erityistehtäväyhtiönä Ilmastorahasto pyrkii toteuttamaan tehtävänsä mahdollisimman tehokkaasti ja aikaansaamaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta oman toimintansa tuoton maksimoinnin sijaan. Pitkällä aikavälillä yhtiön tekemien investointien ja rahoituksen kohteiden toiminnan tulee kuitenkin olla kokonaisuutena arvioiden itsekannattavaa.

Ilmastorahaston toiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että yhtiön rahoituspäätöksiä ohjaa vaikuttavuusmalli ja kriteeristö, joka kattaa tasapainoisesti yhtiölle asetetut tavoitteet ja vaikutukset ovat myöhemmin todennettavissa. Kriteeristössä huomioidaan ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta tarkoituksenmukainen mittaristo lyhyellä ja pitkällä aikavälillä hyödyntäen kansainvälisiä standardeja soveltuvin osin.

Materiaalit: Verkkosivuiltamme löydät kuvauksen Ilmastorahaston rahoituksen vaikuttavuusmallista ja kriteeristöstä, jota vasten arvioidaan jokaista yhtiöltä rahoitusta hakevaa rahoituskohdetta. Tutustuthan aineistoon ennen palautteen antamista verkkosivuillamme Ilmastorahaston rahoituksen kriteerit – Ilmastorahasto 

Voit ladata kriteeristöaineiston myös pdf-tiedostona tästä.

Aikataulu ja ohjeet: Kommentit pyydetään viimeistään 31.8.2021 alla olevan kommenttilomakkeen kautta. Mikäli haluaisit jättää kommenttisi liitteenä, lähetäthän ne meille suoraan sähköpostilla os. viestinta@ilmastorahasto.fi

Palautetta antaneisiin voidaan ottaa heidän suostumuksellaan yhteyttä lisätietojen saamiseksi tai jatkokeskustelujen sopimiseksi.

Lisätietoja antaa tarvittaessa viestintäjohtaja Saara Mattero (p. 0400 114 777, saara.mattero@ilmastorahasto.fi).

Kommentointi

Sinun täytyy sisäänkirjautua jättääksesi kommentin.