Ilmastorahaston rahoituksesta tarkemmin

Ilmastorahasto voi myöntää oman ja vieraan pääoman ehtoista rahoitusta, sekä välirahoitusta. Emme myönnä avustuksia tai tukea toimintamme alkuvaiheessa.

Ilmastorahasto voi myöntää:

  • oman pääoman ehtoista rahoitusta, esimerkiksi sijoitus yritykseen omistusta vastaan.
  • vieraan pääoman ehtoista rahoitusta, esimerkiksi pääomalainat.
  • välirahoitusta, esimerkiksi vaihtovelkakirjalainat.

Ilmastorahasto ei myönnä avustuksia tai tukea.

Yhtiön keskimääräinen rahoitusosuus esimerkiksi kaupallisen skaalauksen investointikategoriassa on 2–20 miljoonaa euroa. Poikkeustapauksissa Ilmastorahaston on myös mahdollista tehdä suurempia, jopa yli 50 miljoonan euron sijoituksia. Ilmastorahaston toimii kaupallisen skaalauksen investointikategoriassa vähemmistöroolissa (eli yhtiön rahoitusosuus on alle 50 % rahoituskokonaisuudesta), ja julkisen rahoituksen enimmäismäärä rahoituskokonaisuudessa on oltava alle 70 %.

Rahoitettavat kohteet voivat olla yksityisten ja julkisten toimijoiden hankkeita. Ilmastorahasto voi olla myös mukana erilaisissa datan hyödyntämistä tehostavissa julkisissa alustoissa sekä yksityisen ja julkisen sektorin yhteisprojekteissa.

Ilmastorahasto voi käyttää rahoitusinstrumenteissaan valtiontukea esimerkiksi ottamalla kovempaa riskiä, luopua osittain tai kokonaan voitoista tai muutoin olla rahoitusinstrumenteillaan tukemassa yksityisen rahoituksen ja/tai EU-rahoituksen toteutumista. Mahdollisen rahoituksen tukielementin arvioidaan katalysoivan muutosta ja mahdollistaa erityisesti innovatiivisten ja alkuvaiheen ilmasto- ja vähähiilisyysratkaisujen edistämistä.

Yhtiö valmistelee yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa valtiontukiohjelman käyttöönoton. EUn valtiontueksi katsottavien instrumenttien valmistelu kestää joitain kuukausia, Ilmastorahaston on mahdollista aloittaa toimintansa myös sijoituspäätöksillä, jotka eivät sisällä tukielementtiä.

Mikäli et löydä etsimääsi tietoa verkkosivuiltamme, otathan meihin yhteyttä sähköpostitse:

Lisätietoja yrityksille ja yksityisille rahoituskumppaneille: pia.erkinheimo@ilmastorahasto.fi
Lisätietoja julkisille toimijoille ja rahoituskumppaneille: antti.larsio@ilmastorahasto.fi

Onko sinulla meille investointiehdotus?

Lomakkeen täyttöohjeet
Suosittelemme käyttämään Google Chrome-selainta lomakkeen täyttämisessä. Lomaketta ei voi valitettavasti tallentaa ennen tietojen lähettämistä. Täytä kaikki lukutiedot numeroina, euron tarkkuudella. Esimerkiksi 1,5 miljoonaa euroa täytetään muodossa 1 500 000.

Pakolliset täytettävät tiedot on merkitty tähdellä, mutta voit halutessasi täydentää rahoituskohteen ja yrityksen tietoja muilla lomakkeen kysymyksillä.
Vastaa kysymyksiin ytimekkäästi (max. 100 sanaa per kysymys). Voit halutessasi täydentää tietoja lataamalla liitetiedostoja PDF-muodossa (max 50 MB).

Valikko