Ilmastorahastoon kolme uutta johtavaa asiantuntijaa

Kevättalven aikana Ilmastorahaston henkilöstö täydentyy sijoitustoiminnan, viestinnän ja juridiikan ammattilaisilla, kun Jari Matero aloittaa sijoitustoiminnossa 14.2., Anna Tainio viestintätoiminnossa 28.2. sekä Malin Holm talous- ja hallintotoiminnossa 11.4.

DI, KTM Jari Matero aloittaa sijoitustoiminnon johtavana asiantuntijana, erityisosaamisalueenaan instrumentaatio, 14. helmikuuta. Matero siirtyy Ilmastorahastoon Finnfundista, missä hän on vastannut yhtiön maatalous- ja metsäportfoliosta sekä analyytikkotiimin toiminnasta. Hänellä on yli 15 vuoden kansainvälinen kokemus pääomasijoitus-, välirahoitus- ja lainarahoitustransaktioista kehittyvillä markkinoilla eri toimialoilla.

Ilmastorahaston sijoitusmandaatti on hyvin inspiroiva. On hienoa palata jälleen tekemään töitä innovatiivisten suomalaisten yritysten kanssa. Ilmastorahasto on nuori yhtiö ja on jännittävää päästä mukaan kehittämään sen toimintaa”, Matero kuvailee liittymistään osaksi Ilmastorahaston tiimiä.

Ilmastorahaston sijoitusjohtaja Toni Mikkonen toivottaa Materon tervetulleeksi sijoitustiimiin: ”Jari vahvistaa sijoitustiimin osaamista pitkän linjan kokemuksellaan vaikutussijoittamisesta ja ottaa sijoitustoiminnossa myös kehitysvastuualueekseen Ilmastorahaston instrumentaation kehittämisen”.

MMM Anna Tainio aloittaa Ilmastorahaston johtavana viestinnän asiantuntijana 28. helmikuuta. Annalla on monipuolinen usean vuoden kokemus viestinnästä ja vastuullisuusraportoinnista Fennovoimassa. Sitä ennen Anna työskenteli reilut kaksi vuotta ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja siihen sopeutumiseen liittyvän tutkimuksen parissa Suomen ympäristökeskuksessa.

Olen urallani keskittynyt ympäristöön ja ilmastonmuutokseen liittyviin teemoihin, vastuullisuuteen ja viestintään. Odotan innolla, että pääsen edistämään ilmastonmuutoksen torjuntaan, vähähiilisiin teollisuusratkaisuihin ja digitalisaatioon liittyviä investointeja osana Ilmastorahaston tiimiä”, Tainio kertoo ajatuksiaan uudesta työstään.

Ilmastorahaston viestintäjohtaja Saara Mattero toivottaa Tainion tervetulleeksi taloon: ”On hienoa saada meille tiimiin monipuolisen viestintä- ja vastuullisuuskokemuksen osaava kollega, odotamme Annaa innolla tuomaan vahvistusta erityisesti raportointiimme sekä vastuullisuustyöhömme”.

OTM Malin Holm aloittaa Ilmastorahaston johtavana lakimiehenä 11.4. Malin siirtyy Ilmastorahastolle valtion erityisrahoitusyhtiöstä Finnverasta, jossa hän on toiminut juristina vienninrahoitushankkeissa sekä osallistunut yhtiötä koskevan sääntelyn ja yhtiön mallisopimusten kehittämistyöhön. Aiemmin hän on toiminut asianajajana Avance Asianajotoimistossa, jossa hän avusti asiakkaita rahoitusjuridiikan lisäksi muun muassa yrityskaupoissa ja yhtiöoikeudellisissa kysymyksissä.

Rahoitus on avainroolissa siirtymässä kohti kestävää yhteiskuntaa ja Ilmastorahaston tehtävä ilmastoratkaisujen rahoittajana on siten tärkeä. Olen innoissani mahdollisuudesta tuoda osaamiseni Ilmastorahaston käyttöön merkityksellisen tehtävän toteuttamista varten ja on hienoa päästä kehittämään Ilmastorahaston toimintaa yhdessä yhtiön muiden asiantuntijoiden kanssa,” Holm kertoo.

Ilmastorahaston talous- ja hallintojohtaja Sanna Ruuskanen toivottaa Holmin lämpimästi tervetulleeksi talous- ja hallintotiimiin: ”Malin vahvistaa Ilmastorahaston juridista osaamista erityisesti rahoitustoiminnassa ja on hienoa saada Malin mukaan kehittämään toimintaamme.”


Lisätietoja:

Saara Mattero, viestintäjohtaja, p. 0400 114 777, saara.mattero@ilmastorahasto.fi

Ilmastorahasto Oy on valtion omistama erityistehtäväyhtiö, jonka toiminta keskittyy ilmastonmuutoksen torjumiseen, teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen ja digitalisaation edistämiseen. Ilmastorahasto rahoittaa merkittävän mittaluokan ilmastokohteita, joissa yhtiön rahoitusosuus mahdollistaa hankkeen toteutumisen ylipäätään, laajemmassa mittakaavassa tai aiemmin kuin muun rahoituksen turvin.

Edellinen artikkeli
Ilmastorahaston 5M€ rahoitus Joensuu Biocoal Oy:n tuotantolaitokseen korvaa erityisesti kivihiilen käyttöä raskaan teollisuuden prosesseissa
Seuraava artikkeli
Ilmastorahaston rahoitus QHeatille tukee suomalaista osaamista geotermisen lämmöntuotannon kehittyessä