Kaksi harjoittelijaa aloittaa Ilmastorahaston sijoitustoiminnossa

Cindy Miettinen ja Juho Tarvainen aloittavat analyytikkoharjoittelijana Ilmastorahaston sijoitustoiminnossa syksyllä. Miettinen ja Tarvainen kokevat Ilmastorahaston toiminnan ja kestävän rahoitusalan kiinnostavana ja merkityksellisenä oppimispaikkana urallaan.

KTK Cindy Miettinen on aloittanut Ilmastorahaston analyytikkoharjoittelijana elokuun 21. päivä. Cindy on maisteriopiskelija Hankenilla, pääaineenaan rahoitus. Hän on juuri saanut valmiiksi pro gradu -tutkielmansa, jossa hän tutki ilmastosäännöksien vaikutusta eurooppalaisiin osakkeisiin. Aiemman rahoitusalan työkokemuksen kautta Cindy on tutustunut yritysten vastuullisuusarvosanoihin ja -raportteihin, sekä vastuulliseen sijoittamiseen.

Odotan innolla tulevaa harjoittelujaksoa Ilmastorahastolla, sillä koen työn olevan merkityksellistä vihreän siirtymän ja vähähiilisen yhteiskunnan toteuttamisen kannalta. Erityisen mielenkiintoiseksi koen uuden oppimisen yritysten päästövähennyspotentiaalista sekä innovatiivisten yritysten toiminnasta. Toivon, että harjoittelu tuo tullessaan myös uusia haasteita, jotta voin kehittyä itseäni kiinnostavalla alalla”, Miettinen kertoo.

KTK Juho Tarvainen aloittaa analyytikkoharjoittelijana syyskuun alusta lähtien. Juho on toisen vuoden maisteriopiskelija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta rahoituksen pääaineesta. Hän on työskennellyt viimeisen reilun vuoden ajan PYN Elite erikoissijoitusrahastossa.

Ilmastorahaston toiminnassa minua kiinnostaa sijoitustoiminnan ja ympäristön kestävyyden yhdistäminen merkityksellisellä tavalla. Näin ollen odotankin harjoittelulta ainutlaatuista mahdollisuutta päästä tutustumaan eri toimialoilla toimiviin suomalaisiin yrityksiin ja tapoihin edistää ympäristöystävällisyyttä innovatiivisilla tavoilla”, Tarvainen kuvailee.

Miettinen työskentelee Ilmastorahastolla tammikuun 2024 loppuun asti ja Tarvainen vuoden 2023 loppuun. Ilmastorahaston sijoitustoiminnon johtava asiantuntija Jari Matero toivottaa Miettisen ja Tarvaisen lämpimästi tervetulleeksi tiimiin: ”Otamme Cindyn ja Juhon mielellämme mukaan rahoituskohteidemme arviointiprosessiin, jossa Ilmastorahaston oma kriteeristö tulee heille tutuksi. Toivomme molemmille mielekästä harjoittelua ja oppimismahdollisuuksia vähähiilisen yhteiskunnan ratkaisujen sekä innovatiivisten yritysten parissa.”

Lisätietoja

Saara Mattero, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja p. 0400 114 777 saara.mattero@ilmastorahasto.fi

Ilmastorahasto Oy on valtion omistama erityistehtäväyhtiö, jonka toiminta keskittyy ilmastonmuutoksen torjumiseen, teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen ja digitalisaation edistämiseen. Ilmastorahasto rahoittaa merkittävän mittaluokan ilmastokohteita, joissa yhtiön rahoitusosuus mahdollistaa hankkeen toteutumisen ylipäätään, laajemmassa mittakaavassa tai aiemmin kuin muun rahoituksen turvin.

Edellinen artikkeli
Ilmastorahastolta 4,2M€ Wastewiselle vaikeasti kierrätettävien muovien uusiokäyttöön
Seuraava artikkeli
Töissä Ilmastorahastolla: Aida ja Taru kertovat keväästään Ilmastorahaston analyytikkoharjoittelijoina