Kaksi harjoittelijaa Ilmastorahaston sijoitustoimintoon

Aida Heikkinen ja Taru Mustalahti ovat aloittaneet analyytikkoharjoittelijoina Ilmastorahaston sijoitustoiminnossa tammikuussa. Heikkinen ja Mustalahti odottavat harjoittelua heille kummallekin merkityksellisen ilmastoteeman parissa, jossa he pääsevät oppimaan päästövähennysnäkökulman huomioimisesta sijoituskohteiden arvioinnissa. 

TKK Aida Heikkinen on aloittanut analyytikkoharjoittelijana sijoitustoiminnossa tammikuun lopussa. Aida on ensimmäisen vuoden tuotantotalouden maisteriopiskelija Aalto-yliopistosta. Aida on viettänyt kaksi viime kesää Nesteellä, viimeisimpänä Commercial Operations -tiimissä isojen vähittäismyyntiasiakkaiden polttoainetoimitusten parissa. 

“Ilmastoasiat ovat lähellä sydäntäni, minkä takia tein kandidaatintyöni uusiutuvista lentopolttoaineista ja päädyin työskentelemään Nesteelle uusiutuvien polttoaineratkaisujen pariin. Olen hyvin innoissani mahdollisuudesta päästä harjoittelijaksi Ilmastorahastolle, jossa sijoituskohteita tarkastellaan myös päästönäkökulman kannalta. Eniten harjoittelussa kiinnostaa innovatiivisiin suomalaisiin yrityksiin ja hankkeisiin tutustuminen. On etuoikeus päästä mukaan mahdollistamaan sellaisten kotimaisten yritysten toimintaa, jotka ratkovat aikamme merkittävimpiä ilmastohaasteita ja täten vaikuttavat meidän jokaisen elämään”, Heikkinen kuvailee. 

KTM Taru Mustalahti on myös aloittanut analyytikkoharjoittelijana sijoitustoiminnossa tammikuun lopussa. Taru on vastavalmistunut kauppatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan Banking and International Finance. Ennen maisteriopintoja hän opiskeli finanssialan tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Taru on työskennellyt viime vuosina pankkialalla päivittäisasioinnissa. 

Ilmastorahaston tehtävää innovaatioyritysten ja uusien teknologioiden rahoittajana voidaan pitää merkittävänä tekijänä kohti hiilineutraaliutta, minkä vuoksi koen työskentelyn Ilmastorahastossa merkityksellisenä. Odotan harjoittelussa oppivani mm. monipuolisesti eri toimialoista ja päästövähennyspotentiaalin arvioinnista. Uskon Ilmastorahastossa työskentelyn antavan mielenkiintoisen suunnan työuralleni vihreän siirtymän parissa”, Mustalahti kertoo.  

Molemmat työskentelevät sijoitustoiminnossa kesäkuun 2023 loppuun asti. Ilmastorahaston sijoitustoiminnon johtava asiantuntija Jari Matero toivottaa Heikkisen ja Mustalahden lämpimästi tervetulleeksi sijoitustoimintoon: ”Ilmastorahaston harjoitteluohjelma on lähtenyt hienosti käyntiin ja jatkuu keväällä 2023. Toivomme, että Aidalla ja Tarulla on mielenkiintoinen harjoittelujakso, jossa he pääsevät tekemään töitä innovatiivisten suomalaisten yritysten kanssa osana Ilmastorahaston hanketiimejä. 

Edellinen artikkeli
Ilmastorahasto hakee rahoituksen asiantuntijaa hankkeiden vaikuttavuuden arviointiin
Seuraava artikkeli
Ilmastorahaston toiminnan käynnistymisen arviointi valmistunut