Töissä Ilmastorahastolla: Aida ja Taru kertovat keväästään Ilmastorahaston analyytikkoharjoittelijoina

Ilmastorahaston harjoitteluohjelma jatkui keväällä 2023 sijoitustoiminnon kahden analyytikkoharjoittelijan voimin. Harjoittelu tarjosi Aida Heikkiselle ja Taru Mustalahdelle mieleenpainuvan ja merkityksellisen mahdollisuuden päästä osaksi Ilmastorahaston asiantuntevaa sijoitustiimiä ja osallistumaan rahoituskohteiden analysointiin. Aida ja Taru ovat kiitollisia saamastaan kokemuksesta konkreettisen työn ja mukavan työyhteisön parissa. Heidän harjoittelujaksonsa päättyy elokuun lopussa.

Taru Mustalahti (vasemmalla) ja Aida Heikkinen ovat työskennelleet Ilmastorahaston harjoittelijoina vuoden 2023 alusta elokuun loppuun asti.

”Työskentely Ilmastorahastolla on mahdollistanut syventymisen monipuolisesti erilaisiin toimialoihin ja yhtiöihin, jotka ovat kukin toiminnallaan merkityksellisiä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Erityisenä mieleen on jäänyt, kun eräs hanketiimimme kohteista sai positiivisen rahoituspäätöksen — jään jatkossakin mielenkiinnolla seuraamaan heidän toimintaansa. Toivon, että tulevissa rooleissa työurallani pystyn hyödyntämään niitä oppeja, joita olen saanut Ilmastorahaston asiantuntevalta työyhteisöltä”, kertoo Taru Mustalahti.

”Harjoittelujakso Ilmastorahastolla on monella tapaa ylittänyt odotukseni. Olen päässyt osallistumaan suuren mittakaavan investointien analyysityöhön ja tapaamaan kokeneita asiantuntijoita eri toimialoilta. Yksi hankkeista, jonka arvioinnissa olin mukana, sai positiivisen rahoituspäätöksen, mikä investoinnin toteutuessa tulee demonstroimaan uutta vähähiilistä teknologiaa globaalisti. Olen kiitollinen harjoittelujakson mahdollistamista kokemuksista, joilla koen olevan konkreettisia vaikutuksia ilmastonmuutoksen torjumisessa. Tästä on hyvä jatkaa viimeistelemään maisteriopintoja Aalto-yliopistossa”, Aida Heikkinen kuvailee.

Ilmastorahasto toivottaa menestystä Tarulle ja Aidalle tulevien opintojen ja työhaasteiden pariin. Ilmastorahaston harjoitteluohjelma jatkuu syksyllä 2023, kun sijoitustoiminnossa aloittaa kaksi uutta harjoittelijaa.

Lue lisää: Kaksi harjoittelijaa aloittaa Ilmastorahaston sijoitustoiminnossa

Edellinen artikkeli
Kaksi harjoittelijaa aloittaa Ilmastorahaston sijoitustoiminnossa
Seuraava artikkeli
Ilmastorahaston rahoituskohteen Lamor Recycling Oy:n muovinkierrätyslaitoksen rakentaminen alkaa