Töissä Ilmastorahastolla: Claudia ja Laura kertovat syksystään vaikuttavuussijoittamisen maailmassa

Syksyllä 2022 Ilmastorahastolla aloitti kaksi harjoittelijaa sijoitustoiminnossa sekä yksi harjoittelija viestintä- ja vastuullisuustoiminnossa. Harjoitteluohjelma on käynnistynyt hienosti ja tarjonnut harjoittelijoille mahdollisuuden päästä syventymään Ilmastorahaston toimintaan monipuolisesti erilaisten projektien ja työtehtävien parissa. Näin analyytikkoharjoittelijat Claudia Kovács ja Laura Luukkonen kuvailevat syksyään Ilmastorahastolla harjoittelujaksonsa päätteeksi.

Kuvassa vasemmalla Laura Luukkonen ja oikealla Claudia Kovács.

Työsuhteeni analyytikkoharjoittelijana Ilmastorahastolla on ollut antoisa ja silmiä avaava kokemus. Olen päässyt työskentelemään integraalisena osana sijoitustiimiä syventyen mielenkiintoisiin hankkeisiin, sekä osallistumaan toiveideni pohjalta myös sijoituskohteiden arviointiin liittyvään organisaation kehitystyöhön. Ilmastorahaston työ on antanut minulle uutta uskoa merkityksellisen uran mahdollisuuksista yhteiskunnallisen muutoksen ja vaikuttavuuden parissa. Olen kiitollinen tämän ainutlaatuisen kokemuksen mahdollistamisesta ja toivon harjoittelujaksosta yhtä menestyksekästä Ilmastorahaston tuleville harjoittelijoille.” 

Claudia Kovács 

Harjoittelu Ilmastorahastolla oli onnistunut ja toivon, että pääsen työskentelemään vaikuttavuussijoittamisen parissa myös tulevaisuudessa. Oli upeaa olla osa organisaatiota, jossa positiiviset ympäristövaikutukset ovat kaiken päätöksenteon perusta. Analyytikkoharjoittelijana pääsin arvioimaan yhtiöiden päästövähennyspotentiaalia ja liiketoimintaa yhdessä hanketiimin kanssa. Parasta harjoittelussa olikin työskennellä osaavien ihmisten kanssa ja edistää ratkaisuja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi! 

Laura Luukkonen 

Harjoittelujakson jälkeen Claudia ja Laura suuntaavat kumpikin viimeistelemään maisteriopintonsa Aalto-yliopistossa. Ilmastorahaston harjoitteluohjelma jatkuu kevällä 2023, kun sijoitustoiminnossa jatkaa kaksi uutta harjoittelijaa. Mahdollisista tulevista harjoittelupaikoistamme tiedotamme verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa.

Edellinen artikkeli
Laki Ilmastorahastosta hyväksyttiin eduskunnassa
Seuraava artikkeli
Ilmastorahasto hakee Analyst Traineeta syksyksi 2023