Uusia nimityksiä Ilmastorahastossa

Ilmastorahaston operatiivinen tiimi kasvaa syksyllä 2021 vastuullisen sijoittamisen ja taloushallinnon ammattilaisilla. Ilmastorahaston toimitusjohtaja Paula Laine toivottaa uudet ilmastorahastolaiset lämpimästi tervetulleiksi keväällä 2021 käynnistyneen yhtiön rahoitustoiminnan vahvistamiseksi.

OTK, VT Sanna Ruuskanen siirtyy Ilmastorahastoon talous- ja hallintojohtajaksi liikenne- ja viestintäministeriöstä, jossa hän on viimeksi toiminut talouskehitysyksikön johtajana. Ministeriössä Ruuskanen on vastannut muun muassa konsernin taloudesta ja siihen liittyvistä kehittämistehtävistä sekä ministeriön toimialaan kuuluvien valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta ja yritysjärjestelyistä. Aiemmin Ruuskanen on toiminut juristina Vakuutuskeskuksessa ja Tiehallinnossa. ”Uskon vahvasti Ilmastorahaston tarkoitukseen ja tehtävään. On hienoa olla mukana tekemässä merkityksellistä työtä ja edistää ratkaisuja, jolla ilmastonmuutosta pystytään torjumaan. Uudessa tehtävässäni pystyn hyödyntämään aiempaa kokemustani hallinnosta ja samalla saan tilaisuuden tarkastella asioita eri näkökulmasta ja oppia uutta”, Ruuskanen kertoo.

KTM, MBA Peter Platan siirtyy rahoituksen johtavaksi asiantuntijaksi, erityisvastuualueenaan riskienhallinta, CMI:n talous- ja hallintojohtajan tehtävästä. Peterillä on vahva tausta vastuullisen sijoittamisen sekä kehittyvien markkinoiden alalta, mm. Finnfundista, CDC:stä sekä KPMG:ltä. ”Ilmastorahaston toiminnassa yhdistyvät haastavalla tavalla kaupallisten tavoitteiden lisäksi positiiviset vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan. Koen tämän tuovan mielenkiintoisen ja antoisan lisähaasteen perinteiseen sijoitustoimintaan, jossa pääsee ratkaisemaan yritysten kasvun vaatimia rahoitustarpeita ja samalla toteuttamaan merkityksellisiä vaikuttavuustavoitteita”, Platan kuvailee.

DI, KTM Juha Ollikainen on nimetty rahoituksen johtavaksi asiantuntijaksi, erityisvastuualueenaan vaikuttavuussijoittaminen. Ollikainen on tehnyt yli 15 vuoden ajan töitä ilmastoasioiden parissa, muun muassa toiminut päästövähennyshankkeiden asiantuntijana usealle rahastolle sekä Suomen Kioton mekanismien päästövähennysten osto-ohjelmalle. ”Pidän Ilmastorahastoa erittäin kiinnostavana työnantajana, koska uskon rahastolla olevan erinomaiset mahdollisuudet saada investoinneillaan liikkeelle merkittäviä päästövähennyksiä ja toimia laajemminkin suunnan näyttäjänä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tähtäävälle vaikuttavuusrahoitukselle. Uskon kokemuksestani olevan hyötyä tiimille ja haluan olla osaltani myötävaikuttamassa siihen, että rahaston investoinnit onnistuvat ja suuntautuvat vaikuttavimpiin kohteisiin”, Ollikainen kertoo.

TkT Sampsa Hämäläinen on nimetty Ilmastorahastoon rahoituksen asiantuntijaksi. Hämäläisellä on monipuolinen tausta niin tutkimuksesta ja kehityksestä kuin liiketoiminnastakin. Hän on opiskellut energiateknologioita ja väitellyt fysiikan tohtoriksi Aalto-yliopistosta. Tutkijan uran jälkeen Hämäläinen on toiminut strategiakonsulttina Accenturella, mistä viimeisen vuoden osana kestävän kehityksen strategiayksikköä. ”Ilmastorahastossa minulle mielenkiinnon herätti erityisesti työn merkityksellisyys ja mahdollisuus päästä hyödyntämään laajasti osaamistani”, Hämäläinen toteaa.

KTM Tanja Huohvanainen ja KTM, OTM Olli-Pekka Mattila on nimetty sijoitusanalyytikoiksi.

Huohvanainen hyppää Ilmastorahaston sijoitustiimiin yritysjärjestelyiden maailmasta. ”Olen pohtinut paljon urani suuntaa ja kun vastuullisuus sekä vaikuttavuussijoittaminen nousivat teemoina selkeästi ylitse muiden, aloin perehtyä näihin aihealueisiin. Kun huomasin Ilmastorahaston rekrytointi-ilmoituksen kesän kynnyksellä, minulle tuli välittömästi tunne, että paikka on kuin minulle luotu! En malta odottaa, mitä saamme aikaan kasvaneen tiimin voimin!” Huohvanainen kuvailee.

Mattila työskenteli uransa alussa lakialalla, jonka jälkeen hän on toiminut kasvuyritysten taloushallinnon ja rahoituksen tehtävissä. ”Lähden mukaan Ilmastorahaston toimintaan innostunein mielin. Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus tukea kotimaisia yrityksiä kansainvälisten markkinoiden valloituksessa rakentaen samalla kestävää tulevaisuutta seuraaville sukupolville”, Mattila toteaa.

Edellinen artikkeli
Ilmastorahasto avaa uuden ”Jaa ajatuksesi”-osion verkkosivuillaan sidosryhmien ja kansalaisten osallistamiseksi toiminnastaan
Seuraava artikkeli
Ilmastorahaston sijoitusneuvoston työ etenee kohti vuosiarviointia