Viestinnän ja vastuullisuuden harjoittelija

HAKU PÄÄTTYNYT.


Ilmastorahasto Oy on valtion omistama erityistehtäväyhtiö, jonka toiminta osana innovaatiorahoittajien kenttää keskittyy ilmastonmuutoksen torjumiseen, teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen ja digitalisaation edistämiseen. Ilmastorahasto rahoittaa vuodessa rajallista määrää merkittävän mittaluokan ilmastokohteita, minkä kautta olemme osaltamme tukemassa EU:n ja Suomen hiilineutraaliustavoitteita. 

Haemme viestintä- ja vastuullisuustiimiimme harjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen alkaen 1.9.2022. Harjoittelu sopii ilmastonmuutoksen torjuntaan, viestintään ja vastuullisuuteen kunnianhimoisesti suhtautuvalle, jo valmistuneelle tai opintojensa loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle, joka voi sitoutua täysipäiväiseen työskentelyyn noin 6 kuukauden ajaksi.  

Tehtävä painottuu erityisesti Ilmastorahaston rahoituskohteiden viestinnän, mediaseurannan ja toimintaympäristöanalyysien sekä yhtiön vuosiraportoinnin tukemiseen. Toimit tiiviissä yhteistyössä kollegoiden kanssa monipuolisissa viestinnän ja raportoinnin tehtävissä, aitiopaikalla koko yhtiön toimintaan.   

Ilmastorahasto rahoittaa kohteita, jotka osaltaan edistävät ilmastonmuutoksen hillitsemistä ja rahoituskohteita arvioidaan myös ympäristövaikutusten kannalta. Rahoittajanäkökulman lisäksi pääset tutustumaan myös hiilineutraaleja teknologiaratkaisuja edistäviin yrityksiin. Harjoittelun aikana saat kattavan perehdytyksen työtehtäviin ja työssä käytettäviin ohjelmistoihin, joten aiempaa työkokemusta tärkeämpää on halu kehittyä. 

Hakijalta odotetaan:  

 • soveltuvaa korkeakouluopintotaustaa, pääaineena esimerkiksi viestintä, ympäristö- tai yhteiskuntatieteet  
 • oma-aloitteista ja tavoitteellista asennoitumista työhön 
 • osaamista sosiaalisen median ja käytöstä, tiedonhankinnasta sekä sisällöntuotannosta 
 • vahvaa suomen ja englannin kielen taitoa 

Lisäksi eduksi katsotaan: 

 • opintojen, työn tai harrastuneisuuden kautta hankittua kokemusta viestinnästä ja vastuullisuudesta, innovaatiorahoituksesta sekä yhteiskunnallisesta toiminnasta  
 • aikaisempi työelämäkokemus vastaavista tehtävistä  
 • kokemus WordPress-alustan käyttämisestä ja verkkosivujen päivittämisestä 

Tarjoamme sinulle:  

 • mahdollisuuden kehittyä ja kehittää viestinnän ja vastuullisuuden osaamistasi sekä tehdä merkityksellistä työtä kasvavien yritysten kanssa, jotka ratkovat aikamme merkittävimpiä haasteita 
 • Ilmastorahaston kokeneen tiimin tuen ja perehdytyksen 
 • tilaisuuden oppia tiiviissä tahdissa taitoja, joille on kasvavaa kysyntää työmarkkinoilla 
 • hyvän palkkauksen sekä työsuhde-edut, etätyömahdollisuuden ja viihtyisät työtilat Helsingin Ruoholahdessa. 

Haku umpeutunut 8.7.2022. 

Lisätietoa Ilmastorahaston toiminnasta: www.ilmastorahasto.fi ja vuoden 2021 vastuullisuusraporttimme löydät täältä. 

Edellinen artikkeli
Rahoituksen johtava asiantuntija (Senior Lead, Investments)
Seuraava artikkeli
Analyst Trainee