Ilmastorahaston toiminta lakkaa

Petteri Orpon hallituksen ohjelman mukaisesti valtion pääomasijoitustoimintaa tehostetaan keskittämällä se Suomen Teollisuussijoitus-konserniin. Osana valmistelua, työ- ja elinkeinoministeriö on päätynyt lakkauttamaan Ilmastorahaston toiminnan välittömästi kokonaisuudessaan.

Elinkeinoministeri Wille Rydmanin päätöksen ja hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan puollon myötä Ilmastorahaston toiminnot ajetaan välittömästi alas, eikä yhtiö tee uusia sijoituspäätöksiä.

Ilmastorahaston henkilöstö on irtisanottu tai tullaan irtisanomaan järjestelyn osana. Irtisanomisten myötä Ilmastorahaston tiimin poikkeuksellinen osaaminen vaikuttavuussijoittamisesta ja erityisesti vaikutustenarvioinnista tulee myös työmarkkinoille saataville.

Osana järjestelyjen valmistelua ja toteuttamista, valtio Ilmastorahaston ainoana osakkeenomistajana on nimittänyt yhtiölle uuden hallituksen: puheenjohtajaksi on nimetty Petri Peltonen ja jäseniksi Kai Heinonen, Miki Lehtomäki sekä Henri Grundsten.

Ilmastorahaston varat ja olemassa olevat velvollisuudet siirretään uuteen Tesi-konserniin yritysjärjestelyn täytäntöönpanon hetkellä arviolta 31.1.2025.

Lue lisää: työ- ja elinkeinoministeriön uutinen 21.5.2024

Edellinen artikkeli
Ilmastorahastolta 7 miljoonaa euroa Eniferille sieniproteiinin tuotantolaitoksen rakentamiseksi